Gyártók Június elején kezdik gyártani Győrben a Q3-ast

Június elején kezdik gyártani Győrben a Q3-ast

MTI | 2017.05.23 14:07

Június elején kezdik gyártani Győrben a Q3-ast

Peter Kössler, az Audi Hungária Zrt. igazgatóságának elnöke bejelentette: két hét múlva kezdődik az elektromotorok és az új járműmodell, a Q3-as egyes elemeinek gyártása. A sorozatgyártás pedig jövőre, illetve a Q4-es típusé 2019-ben kezdődhet el Győrben.

Hirdetés

Az elnök hangsúlyozta, hogy a teljes hajtástechnika az Audi első akkumulátoros autóihoz Magyarországról kerül ki a jövőben.

Az új típusok karosszériaelemei egy 80 ezer négyzetméter alapterületű új csarnokban készülnek, ahol 700 robot segíti majd a munkát. Továbbá bővült a vállalat szerszámgyára és a felsőoktatási rendszere is - ismertette.

10 milliárd forint értékű beruházást biztosított az Audi ahhoz, hogy ezer szakembert képezzenek ki az elektromotorok gördülékeny gyártásához. Az új karosszériaüzem pedig több mint 100 milliárd forintos fejlesztést jelent a cég részéről.

Az eseményen jelenlévő Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter véleménye szerint ezek a beruházások lendületet adnak a magyar gazdaságnak és hozzájárulnak ahhoz, hogy az autóipari termelés tovább nőjön, így az idén megdőlhet az iparág tavalyi, közel 8 ezer milliárd forintos rekord kibocsátása. Hozzáfűzte, hogy az emelkedés már az idei év első negyedében 5,2 százalékos volt.

Győrben gyártják már az A3 Limousine, az A3 Cabriolet, valamint a TT Coupé és a TT Roadster modelleket. A vállalat tavaly év elején jelentette be, hogy a spanyolországi Martorellből Győrbe kerül át a Q3 sorozatgyártása, majd egy évvel később indul a megyeszékhelyen egy új modell, a Q4 sorozatgyártása is.

Az Audi Hungária Zrt. 7,136 milliárd euró árbevételt ért el 2016-ban. A vállalat közel 2 millió motort és mintegy 123 ezer járművet gyártott tavaly. A magyarországi vállalat az 1993-as alapítása óta 8,3 milliárd euró értékű beruházást valósított meg, dolgozóinak száma meghaladja a 11 ezret. Az Audi Hungária a Wolkswagen Konszern 30-nál több telephelyét látja el erőforrásokkal.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink