Gyártók Júliusban megkezdődik a Tesla Model 3 gyártása

Júliusban megkezdődik a Tesla Model 3 gyártása

autopro.hu/R.M. | 2017.02.28 06:28

Júliusban megkezdődik a Tesla Model 3 gyártása

Óriási marketing, és többszázezres előrendelés után úgy tűnik, kevesebb, mint fél év múlva tényleg megkezdődik a Tesla legjobban várt autójának sorozatgyártása.

Hirdetés

Az autógyártó még egyik modelljétől sem várt annyit, mint a Model 3-tól, ezt jól mutatja az is, hogy éves szinten szeretnének fél millió darabot eladni belőle, ez pedig jóval meghaladja a Model S és X eladásait.
Végül a Tesla is közzétette 2016 utolsó negyedévének pénzügyi adatait, amely alapján igen jó esztendőt zárt a cég. Még a Solarcity, a Tesla legújabb leányvállalata is nyereségesen teljesített, ami többeket meglepett. Az előre várt 2,201 milliárd dolláros bevétel helyett 2,284 milliárd dollárt keresett a vállalat az adott időszakban, az egész éves teljesítmény pedig a 7 milliárd dollárt is eléri.

A bevételi számok mellett nyilvánosságra hoztak az idei esztendővel kapcsolatos terveket is, melyek közül talán a leglényegesebb, hogy idén júliusban végre megkezdődik a Tesla Model 3 gyártása. Ez pedig azt jelenti, hogy az előrendelők egy része már az idei év végén megkaphatja vadonatúj autóját -írta meg az autoblog.

Emellett a „régi” típusokról sem mondanak le, sőt, 50 ezer Model S-t és Model X-et szeretnének eladni 2017 első felében, ez pedig 71 százalékkal lenne több, mint 2016-ban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink