Gyártók Jövőre csak két műszakban dolgoznak a győri Audinál

Jövőre csak két műszakban dolgoznak a győri Audinál

MTI | 2016.07.29 12:53

Jövőre csak két műszakban dolgoznak a győri Audinál

Az Audi Hungaria Motor Kft. árbevétele 3,697 milliárd euró volt az év első hat hónapjában, 450 millió euróval kevesebb, mint 2015 első fél évében. Az árbevétel csökkenése mellett a gyár kapacitása is mérséklődött. Jövőre tovább csökken a kapacitás, miután átmenetileg a hárommműszakos helyett kétműszakos munkarendet vezetnek be.

Hirdetés

A Kisalföld pénteki cikkében Lőre Péter, a győri vállalat kommunikációért és kormánykapcsolatokért felelős vezetője elmondta, hogy a műszakmodellváltás a járműgyár négyezer dolgozója közül 750 embert érint, őket az Audi-konszern más, külföldi telephelyein kívánják alkalmazni az év végétől addig, amíg a győri gyár új terméke, az új Audi Q3-as sorozatgyártása megkezdődik és ezzel az üzem visszaáll újra a három műszakra. A vállalat kommunikációs osztálya megerősítette portálunknak a hírt.

A vállalat 133 millió eurót fektetett be Győrben, 102 millió euróval kevesebbet, mint tavaly. A befektetések nagy részét az új motorvariánsok bevezetésére fordította a vállalat. Az összberuházás értéke a vállalat 1993-as alapítása óta elérte a 8,140 milliárd eurót.

A győri motorokat világszerte több mint harminc gyártótelephelyen építik be az Audi, Seat, Skoda, Volkswagen, Porsche, Bentley és Lamborghini különböző modelljeibe.

Kiemelt Partnereink