Gyártók Jó ügy miatt áll le a Teslák gyártása

Jó ügy miatt áll le a Teslák gyártása

autopro.hu/B.B. | 2017.02.12 06:27

Jó ügy miatt áll le a Teslák gyártása

Eljött az idő, hamarosan kezdődik a sokak által várva-várt Model 3 gyártása. A szerelősorok egy hetes pihenésére az átállás miatt van szükség.

Hirdetés

Egy hétre leáll a munka a Tesla kaliforniai üzemében, hogy végrehajtsák az utolsó simításokat a Model 3 gyártásának megkezdése előtt. Arról a típusról van szó, melynek bemutatását óriási sajtóérdeklődés közepette még tavaly márciusban ejtette meg Elon Musk vállalata. A médiától a fogyasztókon keresztül a Tesla részvényeseiig rengetegen fűznek nagy reményeket a géphez.

Az elektromos autógyártó az egyéb, általános karbantartással egybefűzött szünetnek köszönhetően már ebben a hónapban (várhatóan február 20-án) megkezdheti az e-népautónak szánt Model 3 tesztgyártását. Azt nem tudni, hogy kezdetben hány autó készül majd, de amennyiben minden jól alakul, a piacra szánt első gépek júliusban gördülhetnek le a szerelősorokról. A típusra összesen 370 ezer előrendelés érkezett, így értelemszerűen először a foglalót már letevő ügyfelek kapják majd meg a kocsikat.

Úgy tűnik, a Tesla ezúttal tartani tudja a saját maga által kitűzött célt, vagyis a kiszállításokat még ez év végén meg tudja kezdeni, írja az autonews.com. A gyártás beindulásával nem csak a gyártásban kitűzött, évente félmilliós darabszám felé tesz komoly lépést a gyártó, hanem a befektetői bizalmat is erősíti. Az átszámítva nagyjából tízmillió forintos vételárú géppel kapcsolatos pozitív hírek a tőzsdén is visszatükröződtek, a bejelentés után a cég részvényei két százalékot erősödtek. Az már csak a hab a tortán, hogy az egy hetes szünetet a tervek szerint később ledolgozzák, így a februári kihagyás a teljes évet tekintve nem okoz majd visszaesést a termelésben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink