Gyártók Jó hír kánikulára: a Nissan gondol a felelőtlen szülőkre

Jó hír kánikulára: a Nissan gondol a felelőtlen szülőkre

autopro.hu/B.B. | 2017.08.16 10:14

Jó hír kánikulára: a Nissan gondol a felelőtlen szülőkre

Nagyon veszélyes dolog egy forró napon kisgyermeket hagyni a parkoló kocsi utasterében, a Nissan egyszerű programozással előzné meg a bajt.

Hirdetés

Sajnos nem telik úgy el nyár, hogy ne érkezne hír a tűző napon hagyott autó utasterében felejtett kisgyerekről, pedig az ilyen esetek akár tragédiával is végződhetnek. Tudják ezt a Nissannál is, így a japánok most kezükbe vették az irányítást.

A Rear Door Alert (RDA) figyeli, használták-e a hátsó ajtót elindulás előtt, ha igen, akkor a megállást követően többféleképp is emlékezteti a sofőrt, hogy kiszálláskor ne felejtsen senkit az utastérben. Először a műszerfalon jelenik meg egy vizuális figyelmeztetés, reakció hiányában legközelebb már a kocsi kürtje is megszólal. A funkció persze kikapcsolható, ha a sofőr a hátsó üléssort csak pakolásra és csomagszállításra használja.

A kocsiban hagyott gyerekek védelméért egyébként már az USA szenátusa is akcióba lépett, és épp a hátsó ajtós szenzorok alapfelszereltséggé emelését tervezi.

A Nissan újítása elsőként várhatóan a szeptemberben érkező új Pathfinderben lesz elérhető, reméljük, a funkciót idővel nem csak egyéb Nissan-modellek, hanem más gyártók típusai is megkapják.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink