Gyártók Itt a Scania új zászlóshajója

Itt a Scania új zászlóshajója

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.08.30 11:30

Itt a Scania új zászlóshajója

A 10 évig tartó és 2,1 milliárd euróba kerülő fejlesztés eredménye az új S-sorozat, melyet a teherautógyártó most mutatott be.

Hirdetés

Új haszongépjárművet mutatott be a Scania: az S-széria viszonylag könnyedén, már a külseje alapján is felismerhető, hiszen a mérnökök valamelyest újratervezték a fülkét is. Nem is akárhogy, ugyanis a kamionhirek.hu szerint az átalakítás következtében tovább csökkent a légellenállás, a leendő fenntartók az elődmodellhez képest már csak ennek köszönhetően is öt százalékkal kisebb üzemanyag-felhasználással számolhatnak.

A karosszéria alatt lapuló alkatrészek alapvetően nem változtak, a vásárlók sokkal inkább a kapcsolódó egyéb termékek és szolgáltatások terén számíthatnak komolyabb változásokra. Ilyen például, hogy a járműipari trendeknek megfelelően a Scania gépei is okosodnak, képesek környezetükkel és az adott fuvarozó cég központjával is kommunikálni. A technológiának köszönhetően már közel kétszázezer teherkocsi kapcsolható így össze. A teherkocsik sofőrjeit és fenntartóit így már maguk a gépek tájékoztatják a karbantartási igényről, az üzemanyag-felhasználásról vagy épp a közlekedési torlódásokról.

Az új járművek gyártása már megkezdődött a gyártó svédországi üzemeiben.

Kiemelt Partnereink