Gyártók Hol lesz a Tesla európai gyára?

Hol lesz a Tesla európai gyára?

autopro.hu/B.B. | 2016.11.15 06:35

Hol lesz a Tesla európai gyára?

Az elektromos autógyártó jövőre dönt leendő európai gyárának helyszínéről – indulhat a kontinens országainak versenyfutása.

Hirdetés

A következő évben kezdi megvizsgálni a Tesla leendő európai gyárának lehetséges helyszíneit. A gyártó bejelentésével felpöröghetnek az egyes országok már amúgy is zajló párbeszédei a vállalattal, hiszen alighanem minden európai állam szeretné megkaparintani magának a Gigafactoryt.

Az Automotive News szerint lehetséges helyszínként hollandiai, franciaországi és spanyolországi területeket emleget a sajtó, igaz, a Tesla semmilyen hasonló információt nem tett közzé, illetve nem is erősített meg. Előbbi mellett szól egyébként, hogy az Európába szánt járművek bizonyos szerelési feladatait jelenleg Hollandiában végzik.

A Tesla teljes értékű európai telephely nélkül is egyre több szállal kapcsolódik az öreg kontinenshez: a leggyakoribb példák erre a folyamatos felvásárlások és az európai gyártóktól elcsábított szakemberek.

A valószínűleg a Model 3 gyártását is végző európai telephelyért egyébként már jóval korábban megindult a lobbizás. Hazai oldalról is többször szóba került a Tesla, mint egy újabb lehetséges magyarországi gyártó, erről kapcsolódó cikkeinkben olvashatnak.

Kiemelt Partnereink