Gyártók Hibrid-rekordot állított a Kia

Hibrid-rekordot állított a Kia

autopro.hu/B.B. | 2016.12.23 11:00

Hibrid-rekordot állított a Kia

Guinness rekorddal büszkélkedhet a dél-koreai gyártó: a jövő évi Niro modell az USÁ-t keresztülszelő teszten 3,1 literes átlagfogyasztást ért el.

Hirdetés

Az Egyesült Államok keleti partjától a nyugatiig tartott az a teszt, amelyben a Kia új hibrid modelljét, a Nirot vizsgálták. A csaknem hatezer kilométeres utat az ázsiai gyártó újdonsága épp csak kicsivel több, mint négy teljes tankolással tette meg.

A próbára a kocsi semmiféle változtatáson nem esett át, a Kia egyedül azzal segítette a rekordállítást, hogy a volánhoz azt a Wayne Gerdest ültette, aki már több alkalommal is felállított hosszú távú fogyasztási rekordot, vagyis a hasonló tesztek specialistájának számít.

A The Engineer szerint a díjazott Nirot egy 1,6 literes benzinmotor és a hozzá társul hibrid rendszer hajtja, a hajtáslánc összesen 155 lóerős teljesítményre képes. A kocsiban hibrid társaitól eltérően egy hatfokozatú duplakuplungos váltó dolgozik, mely a gyártó szerint (feltéve, ha nem épp Guinness-rekordot állít az ember) a Niro vezetési élményét is jócskán növeli. Az 1,56 kWh-s akkumulátorok a kocsi hátsó ülései alatt rejtőznek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink