Gyártók Hibrid Ignis érkezhet Európába?

Hibrid Ignis érkezhet Európába?

autopro.hu/B.B. | 2016.08.16 12:02

Hibrid Ignis érkezhet Európába?

Az itthon is népszerű modell legújabb verziójáról az őszi Párizsi Autószalonon hullhat le végleg a lepel.

Hirdetés

Néhány év kihagyás után újra visszatérhet az európai piacra a Suzuki Ignis, ezzel pedig – az előző verzió sikerét megismételve- ismét nyerő szériába kerülhet a japán gyártó. A SUV-jellemzőkkel modernizált autó Ázsiába szánt változatát már korábban megmutatták, a nagyobb, európai kiadásról ősszel Párizsban tudhatunk meg többet.

Az Autocar azonban már most ismertet részleteket, ilyen például, hogy az autó összkerékhajtással is kérhető lesz. Az is biztosnak tűnik, hogy az gépben szolgálatot teljesítő motorok egyike a Balenókban és Swiftekből ismert 1,2 literes Dualjet lesz. A legnagyobb újdonság az lehet – bár ezt a gyártó hivatalosan nem erősítette meg -, hogy az új Ignis akár hibrid hajtásláncot is kaphat.

A kocsi egyébként illeszkedni fog a Suzukitól eddig megszokottakhoz: a viszonylag kis tömegű Ignis versenyképes áron kerülhet majd a kereskedésekbe. Az árazás tekintetében a gyártó a Fiat Panda Trekkinghez hasonlította a jövevényt. A kis méret, a várhatóan egy tonna alatti tömeg és az olcsó fenntartási költségek elsősorban városi használatra tehetik legalkalmasabbá a gépet.

Az európai Ignis mellett az ősszel várhatóan az SX4 Cross frissített kiadása is bemutatkozik majd.

Kiemelt Partnereink