Gyártók Hátradőlhetünk: önvezető gépek gyártják az önvezető gépeket

Hátradőlhetünk: önvezető gépek gyártják az önvezető gépeket

autopro.hu | 2016.03.25 06:40

Hátradőlhetünk: önvezető gépek gyártják az önvezető gépeket

Vezető nélküli járműveket tesztel a BMW logisztikai központjában. Amennyiben a próba sikerrel zárul, a bőrönd méretű robotautók komoly összeget takaríthatnak meg a gyártónak.

Hirdetés

Házon belül is igyekszik kihasználni a BMW a vezető nélküli technológia előnyeit: a wackersdorfi logisztikai telephelyen szolgálatba állított alacsony gépek önállóan megkeresik a szükséges alkatrészeket, majd a tárolóegység alá beállva a szükséges helyre szállítják azt, írja az Automotive News. A márciusban indult kísérletben a bajorok azt vizsgálják, hogy a kisméretű önműködő járművek milyen hatékonysággal tudják teljesíteni az eddig humán erőforrás által végzett munkát.

Oliver Zipse, a BMW termelési vezetője szerint az emberek által végzett tevékenység során előfordult, hogy a raktárban az alkatrészek nem megfelelő helyen történő tárolása miatti zsúfoltság zavarokat okozott a termelésben.

Kezdhetnek aggódni a BMW raktárosai?

Az újítás az előzetes várakozások és a legelső tapasztalatok szerint a rövidebb reakcióidővel és az üzemen belüli téves anyagmozgatások számának csökkentésével a rendszer pénzt takarít meg a vállalatnak: míg a gyártósorokon lassan már egyetlen mozdulatot sem lehet tovább finomítani, a logisztikai rendszereken van még csiszolnivaló: a raktári önvezető gépeknek köszönhetően lehetővé válhat, hogy egy autó 30 óra alatt elkészülhessen.

Amennyiben a hat hónapra tervezett próba kedvező eredményekkel zárul, a robotlogisztikusok a bajor gyártó más üzemeiben is megjelenhetnek.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink