Gyártók Háta mögött hagyta a GM a piros számokat

Háta mögött hagyta a GM a piros számokat

autopro.hu/B.B. | 2016.07.22 16:06

Háta mögött hagyta a GM a piros számokat

Hosszú idő után a második negyedévben ismét nyereséges működésnek örülhet az autógyártó, azonban az ünneplés még nem gondtalan.

Hirdetés

Több, komoly veszteséget termelő év után 2016 április és június között ismét profitot termelt az Opel, illetve a teljes konszern, a General Motors is. Az anyacég pénzügyesei a második negyedévre 137 millió dollár profitot könyvelhetnek el, írja az Automobilwoche. Az Opel (és brit testvére, a Vauxhall) 131 millió dolláros nyereséggel számolhat, vagyis hosszú idő után a konszern legfontosabb európai érdekeltsége is zöld számokat generált.

A gyenge időszak utáni siker annak köszönhető, hogy a GM sok, divatosnak és drágának számító SUV-ot tudott értékesíteni. A globálisan eladott 2,4 millió autó közel azonos 2015 második negyedéves adatával. Kérdés, hogy a fellendülés mennyire lesz tartós.

Ugyanis ha 2016 első felét nézzük, a második negyedéves sikert kissé árnyalja az év első három hónapjának gyengesége: január és június között gyakorlatilag stagnált a cég. A cég első embere, Karl-Thomas Neumann szerint nagy nap ez az Opel életében, ám a folytatást kihívásokkal tűzdelt: a brexittel kapcsolatos kockázatok miatt 2016 második fele üzletileg nem lesz könnyű, hiszen Nagy-Britannia az Opel/Vauxhall termékek legnagyobb felvevőpiaca.

A továbbiakban a 2017 elején a szalonokba kerülő új Ampera-e lehet az Opel, és így a GM segítségére. A Chevrolet Boltra nagyban hasonlító elektromos autó 320 kilométeres hatótávolságot ígér. Bemutatására már nem kell sokat várni, októberben Párizsban hullhat le róla a lepel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink