Gyártók Hat számjeggyel álmodik a BMW

Hat számjeggyel álmodik a BMW

autopro.hu/B.B. | 2016.11.15 12:30

Hat számjeggyel álmodik a BMW

Jövőre százezer elektromos kocsit szeretnének értékesíteni a bajorok – ehhez több mint hatvan százalékos erősödésre lenne szükség.

Hirdetés

Kétharmadával több elektromos és plug-in hibrid járművet értékesítene a BMW jövőre: az idei – várhatóan – hatvanezres érték után százezer ilyen példány eladása a cél. Ha sikerül a 2017-es terv, akkor egy év alatt annyi i-modellcsaládbeli gép találna gazdára, mint 2013 és 2016 között, írja az Automotive News.

A nem kis célkitűzéseket eláruló Harald Krüger cégvezér szerint az elektromos mobilitás egyre nagyobb méreteket ölt, ám a kereslet még nagyon messze van az igazi csúcsponttól.

A BMW jelenleg két i-modellt kínál a piacon, ám ahogy arról beszámoltunk, az i3 és i8 után hamarosan újabb taggal bővülhet a termékcsalád. A konszernen belül elkészülhet egy elektromos Mini és a BMW X3 szintén villannyal hajtott verziója is.

A német prémiumok triumvirátusa egyébként az elektromos hajtás térnyerésével újabb házi bajnokság elé néz: a Daimler EQ-ja az évtized végén érkezhet, míg a VW-csoport összesen 30 e-autót ígér 2025-ig, vagyis nem kell attól félni, hogy a jövőben a gyártók versengéséről szóló havi beszámolók nélkül maradunk.

Kiemelt Partnereink