Gyártók Három új „gigagyár” építését is tervezi a Tesla

Három új „gigagyár” építését is tervezi a Tesla

autopro.hu/R.M. | 2017.02.27 06:43

Három új „gigagyár” építését is tervezi a Tesla

Bár még csak épp hogy megkezdte működését az első Tesla óriásgyár Nevadában, a cég már további három új létesítmény létrehozását tervezi.

Hirdetés

Az eddigi egyetlen létező „gigagyár” még csak félkész állapotban van, de már így is a világ legnagyobb üzeme. 2017 elején kezdte meg működését, egyelőre akkumulátorokat gyárt a vállalat autói és az okos otthon projekt számára, de itt fogják előállítani a Model 3-at is. Teljes kapacitással 2018-tól fog üzemelni.

De ez még csak a kezdet. A Tesla most kiadott 2016 utolsó negyedéves értékelésében közzé tette, jelenleg is további három új gigagyárnak keresnek potenciális helyszínt. Ezzel pedig 5-re bővülne a szuperüzemek száma, ugyanis a cég idén kezdi meg a második ilyen gyár építését legújabb leányvállalata, a Solarcity számára, mely napkollektor gyártással foglalkozik majd.

Az egyik ilyen üzem valószínűleg Európában épül majd, legalábbis ezt nyilatkozta Elon Musk tavaly novemberben, bár akkor még csak egy új manufaktúráról tudtunk. A cég szerint még idén meg fogjuk tudni, hol épülnek majd az új gigagyárak - írta meg a business insider.com.

Kiemelt Partnereink