Gyártók Hálát rebegett a VW Genfben, hogy nem pártoltak el a vásárlók a manipulált szoftverek miatt

Hálát rebegett a VW Genfben, hogy nem pártoltak el a vásárlók a manipulált szoftverek miatt

autopro.hu/P.M. | 2017.03.10 11:00

Hálát rebegett a VW Genfben, hogy nem pártoltak el a vásárlók a manipulált szoftverek miatt

Történelmének legnagyobb átalakulási folyamatát kezdte meg a Volkswagen-csoport a Together – 2025-ös stratégia programmal. Az új irányvonal célja, hogy a Volkswagen a világ egyik vezető szolgáltatójává váljon a fenntartható mobilitás terén.

Hirdetés

– Világszinten az elmúlt évben több mint 10,3 millió ügyfél szavazott bizalmat nekünk. Ez rettentő hálával tölt el minket. A jelenlegi fő üzleti területünket nem adjuk fel, ám ugyanazzal a következetességgel és lelkesedéssel dolgozik a Volkswagen a jövő mobilitásán is” – mondta Matthias Müller.

Mint mondta, kihívásokkal teli, azonban rendkívül sikeres évnek bizonyult a Volkswagen-csoport számára a 2016-os esztendő. Jelentős mértékben meghatározta a dízelprobléma megoldásának előkészítése és kivitelezése, emellett fontos piacokon uralkodott ellenszél – ám ennek ellenére a Volkswagen-csoport erős teljesítményével meggyőző működést produkált: értékesítés, forgalom és különleges hatások előtti üzemi eredmény tekintetében új rekordokat ért el a konszern.

Together – 2025

Csupán a folyó évben körülbelül 60 új modellel jelentkeznek a konszern márkái. Ezzel egyidejűleg a Volkswagen-csoport teljes erővel munkálkodik a jövő nagy témáin, amelyek a Together – 2025-ös stratégia iránymutatásai között is megtalálhatók. Folytatódik az elektromobilitás kiemelt fejlesztése: több mint 30, tisztán elektromos meghajtású járművet dob piacra a csoport 2025-ig. A mobilitási megoldásokra koncentráló új üzleti terület mellett az akkumulátortechnikát, az önvezető járműveket és a mesterséges intelligenciát is új alapvető Volkswagen-kompetenciává építi ki. Ennek érdekében a konszern világszerte immár 37 kompetenciaközpontjában és digitális laborjában – San Franciscótól Barcelonán és Berlinen át egészen Pekingig – dolgoznak a digitális jövő megoldásain.

Sedric, az önvezető koncepcióautó

A Genfi Autószalonon március 6-án mutatták be a konszern első saját önvezető járművét. A Sedric névre keresztelt tanulmányt a potsdami Volkswagen Group Future Center találta ki, fejlesztette ki és építette meg a konszern wolfsburgi központi fejlesztési részlegével közösen.

– Meggyőződésünk, hogy a teljesen önműködő járművek a városi életet jobbá, zöldebbé és biztonságosabbá teszik majd. A Sedric ma egy első, konkrét kitekintést nyújt erre. Ez a tanulmány az automatizált vezetés úttörője és ötletadó platformja. Tanulmányautónk sok részlete és funkciója visszaköszön majd a márkáink járműveiben a következő években – tette hozzá Müller.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink