Gyártók Ha így megy tovább, megszűnik a motorsport: a Lada is leépít

Ha így megy tovább, megszűnik a motorsport: a Lada is leépít

autopro.hu/B.B. | 2016.11.08 12:30

Ha így megy tovább, megszűnik a motorsport: a Lada is leépít

Lassan divattá válik anyagi okokból a gyári versenycsapatok leépítése: Le Mans és a WRC után most a túraautó-világbajnokság létszáma is csökken.

Hirdetés

Újabb autógyártó vonul vissza (legalábbis részben) a motorsporttól: a 2016-os szezon végén kilép a WTCC-versenysorozatból a Lada. Az AvtoVaz nem kívánta kommentálni a visszalépést, ám csodálkoznánk, ha a döntés legkomolyabb indoka nem az orosz autópiac elhúzódó válsága lenne. A márka nem int végleges búcsút a versenyzésnek, hiszen a Russian Racing Championship sorozatban továbbra is indul.

A Lada autói az utóbbi négy, WTCC-ben töltött szezonban négyszer végeztek első helyen, a többi dobogós helyezés száma tizenöt. A túraautó-világbajnokságban így már csak a Honda és a Volvo marad gyártóként, írja a Motorsport.

Az utóbbi hetekben egyébként nagy felmondási hullám söpört végig a motorsportban: az Audi a le mans-i 24 órás versenyzést, a VW a WRC-t hagyja ott, minden esetben pénzügyi okok állnak a háttérben. Ugyanakkor a leépítések nem jelentik azt, hogy a gyártók ezentúl egyáltalán nem költenek autóversenyekre, az Audi például a tervek szerint hamarosan csatlakozik a Formula E résztvevői közé.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink