Gyártók Gyenge kereslet: leépítés felé sodródik a Daimler?

Gyenge kereslet: leépítés felé sodródik a Daimler?

autopro.hu/B.B. | 2016.10.17 15:01

Gyenge kereslet: leépítés felé sodródik a Daimler?

Nem fordul a haszongépjárművek piaci trendje, ezért a német gyártó jövőre dönthet arról, szükség van-e munkahelyek megszüntetésére a divízióban.

Hirdetés

Nem túl jók a haszongépjárművek értékesítésével kapcsolatos kilátások, írja az Automobilwoche: Brazíliában, a Közel-Keleten, és az Egyesült Államokban is elmarad a szektor termékei iránti kereslet a korábban várttól. Utóbbi piac idén kétszámjegyű mínuszban áll.

A kedvezőtlen trend az utóbbi időszakban az elektromos teherautói miatt hírekbe kerülő Daimlerre is hatással van, a német márka üzemi tanácsának vezetője elmondta, már az ideiglenes (kölcsönzött) munkaerő megtartása sem tűnik biztosnak. Michael Brecht hozzátette, jövőre előfordulhat, hogy a gyártó világszerte 86.400 főt foglalkoztató haszongépjármű-részlegének leépítésről szóló döntést kell hoznia.

A lépés nem lenne példa nélküli, hiszen Brazíliában már így is komoly létszámleépítések történtek a német márkánál: a gyenge dél-amerikai értékesítések miatt két év alatt ötezer munkahely szűnt meg, míg az Egyesült Államokban csak idén két és félezer ember veszítette el állását. Az idei pénzügyi előrejelzések szerint a Daimler haszongépjármű-divíziójának forgalma és nyeresége jóval elmarad majd a tavalyitól, az eladott járművek száma tíz százalékkal is csökkenhet.

Kiemelt Partnereink