Gyártók Gyártásba kerül a Mitsubishi párizsi újdonsága

Gyártásba kerül a Mitsubishi párizsi újdonsága

autopro.hu/B.B. | 2016.10.18 06:30

Gyártásba kerül a Mitsubishi párizsi újdonsága

Épphogy bemutatkozott az október végén tartott autószalonon, hamarosan az utcákon is találkozhatunk a plug-in hibrid crossoverrel.

Hirdetés

Nem sokáig pihent a koncepcióautó-fázisban a Mitsubishi új gépe, melyet alig pár hete a Párizsi Autószalonon mutattak meg a nagyérdeműnek. A gyártó most bejelentette, a közeljövőben megkezdődik az egyelőre csak GT-PHEV Concept nevet viselő modell a gyártása, írja az Automotive News.

A hírek szerint az egészen bátor formatervű gép termelése már jövő tavasszal megkezdődik. Erről 64 éves Tsunehiro Kunimoto számolt be, aki a Nissannál töltött negyven év után 2014-ben szerződött a Mitsubishihez. A formatervezési igazgató azt is elmondta, a kis japán márka az új modellel terepjárós múltját szeretné 21. századi köntösbe csomagolni.

A következő generációs plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt jármű kissé hasonlíthat majd a 2019-es Outlander modellre. A gyártó a Mazda CX-9-es modelljéhez hasonló sikereket vár a jövevénytől.

Az új modellen kívül más is van a Mitsubishi tarsolyában, a tervek szerint a Genfi Autószalonon újabb kompakt crossoverrel állnak majd elő. Ha az is a GT-PHEV-hez hasonló gyorsasággal kerül a gyártósorokra, akkor már kezdünk képet kapni arról, milyen komoly tervei vannak a Nissannak a Mitsubishivel.

Kiemelt Partnereink