Gyártók Fennállásának legaktívabb évére készül az Opel

Fennállásának legaktívabb évére készül az Opel

autopro.hu/B.B. | 2016.11.07 14:00

Fennállásának legaktívabb évére készül az Opel

Támadásba lendül a GM-leány, a gyártó 2017-ben hét új modellt is piacra dobhat. Ennyi közül már illik tudni választani.

Hirdetés

Jövőre megmutatja az Opel, milyen egy igazi modelloffenzíva, derül ki a gyártó vezérigazgatójának kijelentéséből. Karl-Thomas Neumann elmondta, 2017 a márka történelmének legaktívabb éve lesz, ugyanis hét új modellt mutatnak be a piacon, írja az Automotive News.

A szalonokban jövőre megjelenő egyik új gép a Crossland X lesz, mely leginkább az Opel Mokkához hasonló kis crossover lesz. A modell kevésbé ígérkezik férfiasnak, az Adamhez hasonló egyedi megjelenést kaphat, így a tervezők egyfajta „életmódautóként” tekintenek rá.

Egy másik új termék a Zafirához hasonlíthat, amit a trendeknek megfelelően szintén városi terepjárós köntösbe öltöztetnek. Ennek az újdonságnak egyelőre még a nevét sem tudni, ám az biztos, hogy nem szorítja ki a termékpalettáról a Zafirát – annak legfőbb feladata továbbra is a hétüléses kocsira vágyó vevők kiszolgálása lesz.

Három modell az Insigniára hajaz majd: a népszerű modell többek között ötajtós és összkerékhajtásos kivitelt is kap, ezekről a márciusi Genfi Autószalonon tudhatunk majd meg többet.

Aki elektromos autót szeretne venni az Opeltől, jövő nyárra tervezze meglátogatni a kereskedéseket. Akkor érkezik ugyanis az Ampera-e, vagyis a Chevrolet Bolt európai testvére. Hogy pontosan mennyi pénzt kell érte előkészíteni, még nem tudni, az ötszáz kilométeres hatótáv viszont már régebb óta ismert tulajdonsága a jövevénynek.

Végül – elsősorban a vállalati ügyfelek számára – érkezik a Vivaro egy új verziója is.

A most ismertetett tervekkel az Opel megszilárdíthatja az idei év első kilenc hónapjában elért sikereit: január és szeptember között az Opel (és a Vauxhall) 5,2 százalékkal több, 895 ezer kocsira talált vevőt.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink