Gyártók Felvásárlásokkal hozná be lemaradását önvezetők terén a Toyota

Felvásárlásokkal hozná be lemaradását önvezetők terén a Toyota

autopro.hu/R.M. | 2017.06.19 14:15

Felvásárlásokkal hozná be lemaradását önvezetők terén a Toyota

Évente 9 milliárd dollárt költenek kutatás-fejlesztésre, de a cég elnöke szerint ez nem elég, szükség lesz más cégek felvásárlására, és a velük való fúzióra is.

Hirdetés

Felvásárlásokkal és cégegyesülésekkel tenne szert új technológiákra a Toyota, például az önvezető járművek terén is - nyilatkozta a cég elnöke. Míg a világon már szinte az összes közepes, illetve nagyobb autógyártó igyekszik lépéseket tenni egy saját, önvezető autó létrehozására, addig úgy tűnik, a világ második legnagyobbja valahogy lemaradt. Egészen idáig. Ugyanis a japán óriáscég elnöke, Akio Toyoda bejelentette, nem pihentetik tovább az önvezető autók és az elektromos meghajtású járművek fejlesztését, sőt, agresszív terjeszkedésbe kezdenek.

A Toyota így is éves szinten 9 milliárd dollárt költ kutatásra és fejlesztésre, de az elnök szerint ez nem elég, és ezt még felvásárlásokkal is tovább növelné. Azt azonban egyelőre még nem tudni, milyen konkrét területre vagy cégekre gondolt a vállalat vezetője.

A Toyota tavaly alapította meg saját elektromos autó osztályát, jelentősen lemaradva a rivális GM-től, Volkswagentől és Nissantól -írta meg az autoblog.com.

Kiemelt Partnereink