Gyártók Ezzel a modellel jó eséllyel magára talál az Alfa Romeo

Ezzel a modellel jó eséllyel magára talál az Alfa Romeo

autopro.hu/B.B. | 2016.10.28 10:30

Ezzel a modellel jó eséllyel magára talál az Alfa Romeo

Mindent megtesznek az olaszok, hogy visszaszerezzék korábbi piaci pozíciójukat Európában: a legújabb hírek szerint kombi változatban is kapható lesz a Giulia.

Hirdetés

A szedán kivitel sikerén felbuzdulva hamarosan kombi változatban is kapható lesz az Alfa Romeo Giulia. Bár sem a márka, sem az FCA nem erősítette meg az Automotive News Europe értesülését, jó esély van rá, hogy a kombi Giulia már jövő év elején megjelenhet a gyártó kínálatában.

Az új kivitellel elsősorban Európában lehetnek komolyabb tervei az olaszoknak, hiszen a kontinensen május (az Egyesült Királyságban október) óta kínálatban lévő szedán máris a negyedik legkelendőbb prémium autónak számított az év kilencedik hónapjában. Logikusnak látszik hát, hogy a népszerűségi hullámot egy kombival is meglovagolják.

Felipe Munoz, a JATO Dynamics piackutató munkatársa szerint a Giulia szedán elég jó esélyekkel került a piacra, ám ahhoz, hogy a teljes szegmensben versenyképes legyen, elengedhetetlen a szedántól eltérő kivitel kínálata is. Szemléltetésképp: Európában az eladott közepes méretű kocsik 42 százaléka a kombik közé tartozik, míg a szedánok részaránya csupán 33 százalék.

Sergio Marchionne FCA-vezér szerint a Giulia az utóbbi idők egyik legjobb konstrukciója, ezt több elnyert díj is bizonyítja. A cégvezér arra számít, hogy a gépből évente globálisan 75-100 ezer példány találhat gazdára. Ehhez nagyban hozzájárulhat, hogy várhatóan 2017 első felétől a kocsi az USA piacán is elérhetővé válik.

A Giuliából 2016 szeptemberében 1718-at, míg az év első kilenc hónapjában 5105 darabot adtak el. Ezzel az eredménnyel az Alfa Romeo a Mercedes-Benz C-osztály, a 3-sa BMW, az Audi A4 és a Jaguar XE után következik – várhatóan a britek gépét hamarosan meg is előzi.

Kiemelt Partnereink