Beszállítók Ezrével venne fel új munkaerőt a Bosch és a Daimler

Ezrével venne fel új munkaerőt a Bosch és a Daimler

autopro.hu/B.K. | 2016.08.09 12:01

Ezrével venne fel új munkaerőt a Bosch és a Daimler

A két vállalat együtt több mint 10 ezer új alkalmazottnak tudna munkát adni Németországban.

Hirdetés

A Daimler több mint 7500, a Bosch pedig több mint 5000 főt keresett a második negyedévben derült ki az online álláshirdetések számát alapul vevő elemzésből, ebben még nincsenek benne a szakmai gyakorlatok, a részmunkaidős állások, a mellékállások és az esetleges önkéntes munkák.

A két cég a legtöbb új munkaerőt kereső munkaadók közé tartozik az idei évben, a Bosch a harmadik, a Daimler a negyedik helyen szerepel a ranglistán, melyet a cégek által feladott online hirdetések száma alapján határozzák meg.

2015-ben még a Bosch vezette a ranglistát, több, mint 19 ezer meghirdetett állásajánlattal, a Daimler a harmadik helyen szerepelt 11 ezerrel. A szám lehet, hogy még ennél is nagyobb, mivel csak a cégek által feladott hirdetéseket vették alapul, a fejvadász és egyéb tanácsadó cégeken keresztül toborzott munkaerőt nem. Minden ágazatot és céget alapul véve elmondható, hogy a legkeresettebb szakemberek a raktári alkalmazottak, őket követik a kereskedelmi alkalmazottak, a szoftverfejlesztők, bolti eladók és idősgondozók.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink