Gyártók Ezer lóerős elektromos autót készít a Lucid Motors

Ezer lóerős elektromos autót készít a Lucid Motors

autopro.hu/R.M. | 2017.02.16 15:52

Ezer lóerős elektromos autót készít a Lucid Motors

Már meg lehet rendelni a jövőre érkező, négy ajtós luxus elektromos autót. Várhatóan 100 ezer dollár körül lesz az ára, és 2018-ban kerül majd piacra.

Hirdetés

A San Francisco-i autógyártónál már lehet rendelést leadni 1000 lóerős, elektromos luxusautójukra, a Lucid Airre. A foglaló az alap verzióra 2500 dollár, míg van egy speciális „255 launch edition” is, amelyért 25,500 dollár előleget kérnek el - annak ellenére, hogy azt nem tudni, mivel tud majd többet a standard változatnál. Az autó pontos ára se biztos még, de valahol 100 ezer dollár körül lehet majd. Ennek fejében viszont az előleget teljes mértékben visszatérítik, ha meggondolná magát a vásárló.

Egyébként igen szép technikai adatokkal rendelkezik a gépkocsi: egy teljes feltöltéssel akár 640 kilométert is meg tud majd tenni - az akkumulátort a Samsung gyártja majd. A Lucid Airt két, összesen 1000 lóerős elektromos motor fogja hajtani, melyek segítségével 2,5 másodperc alatt éri majd el a 100 km/órás sebességet- írta meg az autoblog.com.

Az egyelőre kevésbé ismert cég vezérigazgatója Peter Rawlinson nem kezdő a területen, korábban a Tesla Model S autóján is dolgozott, de volt már közös projektje a Jaguárral és a Lotussal is. Az autót az Egyesült Államokban, Arizonában gyártják majd, és szeretnének évente legalább 10 ezer darabot értékesíteni belőle.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink