Gyártók Ez a modell lép a VW CC helyére

Ez a modell lép a VW CC helyére

autopro.hu/B.B. | 2016.11.30 10:15

Ez a modell lép a VW CC helyére

Az egyelőre még csak vázlaton feltűnő kocsi nagy szerencséje, hogy fejlesztésével már túl jól állhattak a németek ahhoz, hogy a dízelbotrány miatt megérje törölni a projektet.

Hirdetés

A márciusi Genfi Autószalonon mutatkozhat be a Volkswagen Arteon koncepcióváltozata, mely a CC utódja (és részben a Phateon megszűnése után létrejövő űrt kitöltő termék) lehet. A gyártó nem titkolja, hogy az Arteon nagyban hasonlít majd a CC-re, viszont az új név termékpalettán való megjelenése mégis a pozicionálás megváltozására utal.

A nyilvánosságra került vázlaton látható kocsi legfontosabb formai elemei mind-mind a CC-hez hasonlítanak, az autoblog.com szerint viszont az utas- és a csomagtér is nagyobb lehet. Az MLB platformra épülő kocsi megörököli elődjétől többek között a keret nélküli ablakokat, vagyis a németek ismét egy elegáns kocsival rukkolhatnak majd elő.

Technikai részleteket egyelőre nem ismerni, viszont az, hogy a gép hasonlít a gyártó korábbi, Sport Coupe GTE tanulmányához, sokakat következtetésekre ösztönzött: az a típus hibrid hajtással kiegészített V6-os benzinmotort, 19 colos könnyűfém felniket és LED-mátrix fényszórókat kapott.

A VW-től érkező új modell kisebb meglepetésnek számít, hiszen a dízelbotrány után anyagi okokból komoly fejlesztéseket zártak le idő előtt. Valószínű, hogy az Arteont már nagyobb kárral járt volna a fiókban hagyni, mint befejezni és piacra dobni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink