Gyártók Ennyi volt: nem gyártanak több Audi R8 e-tront

Ennyi volt: nem gyártanak több Audi R8 e-tront

autopro.hu/B.B. | 2016.10.15 06:32

Ennyi volt: nem gyártanak több Audi R8 e-tront

Anyagi okokból befejeződik a sportkocsi elektromos verziójának termelése. Az eladott száz példány értéke most alighanem megugrik.

Hirdetés

Száz elkészített példány után véget ér az Audi R8 elektromos változatának, az R8 e-tron gyártása, írja a Car and driver. A csúcsmodell anyagi életképessége körül korábban is voltak kérdőjelek, a mostani döntést is az indokolja, ha a négykarikásoknak egész egyszerűen nem érte meg az elektromos sportkocsi gyártása.

A modell prototípusa a 2009-es Frankfurti Autószalonon mutatkozott be, a következő évben pedig már a híres le mans-i versenypályán is megfuttatták a gépet. Egy ideig a kocsi legnagyobb negatívuma a rövid hatótáv volt, ám az akkumulátorok problémáját végül sikerült kezelni. Nem úgy, mint a termék árazását: valószínűleg az egymillió eurós ár adta meg a végső döfést a kocsinak, hiszen ez sokak szerint elriasztotta a potenciális vásárlók jelentős részét.

Az elektromos R8 alighanem túl korán érkezett a piacra, hiszen ma már az alternatív hajtás terjedésének köszönhetően jobb esélyekkel lehet nem éppen olcsó elektromos luxusautókat piacra dobni.

Kiemelt Partnereink