Gyártók Emberek után most Audit küldünk a Holdra

Emberek után most Audit küldünk a Holdra

autopro.hu/B.B. | 2016.12.02 10:25

Emberek után most Audit küldünk a Holdra

Lassan kinövik a Földet a négykarikások: Elon Musk SpaceX projektjével robotot küldenek oda, ahol 1972-ben az Apollo 17 landolt.

Hirdetés

Dízelbotrány ide, gyorsan változó autóipar oda, az Audi a Holdra szállást tervezi. A német gyártó Quattro Lunar névre keresztelt kis egysége ott fog körülnézni, ahol a tizenegy fős Apollo 17 program keretében az emberiség 1972-ben a legközelebbi égitesten „földet” ért.

A várhatóan már 2017 végén, legkésőbb 2018-ban, egy SpaceX rakéta közreműködésével lezajló utazás során az adatgyűjtésben a harminc kilós gép segítségére olyan műszerek lehetnek, mint a négy, teljes látószögű kamera. A részben 3D-nyomtatással készülő gép, melynek energiaellátásáról napelemek gondoskodnak, természetesen különlegesen ellenálló a külső körülményekkel szemben, a földi teszteket például a Közel-Keleten folytatták és folytatják le.

A művelet tervezését három kontinens összesen 35 mérnöke végzi. A Digital Trends nem ír konkrétumokat a 3,6 kilométer per órás géppel kapcsolatos költségekről, azt azonban tudni lehet, hogy amennyiben a szerkezet sikeresen landol, önállóan megtesz 500 kilométert és még nagy felbontású képeket is küld a Földre, az autógyártó kapja a Google Lunar XPrize verseny nyereményét, 30 millió dollárt.

Ha minden jól megy, az Audi gépének társasága is lesz, ugyanis 1972-ben a Holdon maradt az akkori projektben használt holdjáró.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink