Gyártók Első lett januárban a Daimler

Első lett januárban a Daimler

autopro.hu | 2016.02.11 13:33

Első lett januárban a Daimler

Hiába zárt jó hónapot az Audi és a BMW, a három német prémium autógyártó állandó versengésének januári fordulóját a Daimler nyerte.

Hirdetés

Közel 20 százalékkal több autót adott el a stuttgarti cég januárban, mint egy évvel korábban. Bár a négykarikások és a bajorok sem panaszkodhatnak, az értékesítési vetélkedés nyertese a Daimler lett - számol be az Automobilwoche.

A Daimler az év első hónapjában 160 ezer, a BMW az előző évihez képest 7,5 százalékkal több, 153 ezer, míg az Audi a négy százalékos növekedésnek köszönhetően 143 ezer autót adott el. A legfőbb húzóerőt mindegyik gyártó esetében a SUV-ok értékesítése jelentette.

Érdekesen alakult a trió kínai piacon való szereplése is, hiszen egyedül az ingolstadti gyártó nem tudta növelni eladásait a vizsgált időszakban a világ legnagyobb autópiacán. Különösebb aggodalomra nincs oka, mivel az összesített értékesített adatokat nézve versenytársai csak lemaradásukat tudták csökkenteni.

Idén 100 éves BMW - a méltó ünnepléshez utol kellene érni a jó szériában lévő Daimlert

Az idén fennállásának századik évfordulóját ünneplő BMW-nek bele kell húznia, ha a centenáriumot a Daimlert és az Audit megelőzve szeretné köszönteni. Januárban az Egyesült Államok zord időjárása miatt 4 százalékkal kevesebb BMW talált gazdára a helyi piacon, azonban ez még nem lenne ok arra, hogy elveszítse tavalyi első helyét a német prémiumok között.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink