Gyártók Elérhető álom: jön a megfizethető Tesla

Elérhető álom: jön a megfizethető Tesla

autopro.hu | 2016.01.21 12:51

Elérhető álom: jön a megfizethető Tesla

2016 márciusában mutatják be a 10 millió forintért beszerezhető Tesla Model III elektromos autót, ami több prémium modellt is kiüthet a nyeregből.

Hirdetés

BMW 3-as sorozat, Audi A4, Jaguar XE, Mercedes-Benz C-osztály – ők izgulhatnak leginkább a „kis Tesla” közelgő érkezése okán, ugyanis Elon Musk csapata nyilvánvalóan ebbe a szegmensbe pozícionálja eleddig rejtegetett új modelljét.

Nem is kell sokáig várni, hogy lehulljon a lepel, hiszen a Model S zászlóshajónál 20 százalékkal kisebb rokon a tavasz kezdetén fog bemutatkozni, legalábbis erről szólnak egybehangzóan a hírek. A 300-500 kilométeres maximális távolsághatáron belül mozgó hatótáv, a 4,1 másodperces gyorsulás, a 3-as BMW-vel igencsak megegyező méretek csupán homályos támpontot adnak róla, mit is tud majd az új üdvöske. Maga a cég vezére úgy fogalmazott: ez nem egyszerűen az elődeinél kisebb Tesla lesz, hanem olyan autó, amire valóban szüksége van az embereknek, amilyen járműből jelenleg egy sem fut az utakon.

Trükkös logót kapott a kis hármas

Adódna a lehetőség, hogy a Genfi Autószalonon debütáljon a kereskedésekbe ugyan várhatóan csak 2017-ben kerülő, de már előrendelhető modell, ám elődeit mind a vállalat Fremont-i bázisán mutatták be a nagyvilágnak. Miért lenne most másként?

Annyit lehet még tudni előzetesen, hogy szedán és crossover változat is készül majd a Model 3-ból, a Tesla pedig 2020-ra már 500 ezer autót kíván értékesíteni. Évente. Leginkább emiatt érdemes a vetélytársaknak összekapni magukat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink