Gyártók Elérheti a bűvös kétmilliós álomhatárt a Mercedes

Elérheti a bűvös kétmilliós álomhatárt a Mercedes

autopro.hu/B.B. | 2016.07.07 09:38

Elérheti a bűvös kétmilliós álomhatárt a Mercedes

Az erős első félév, és a kiemelkedő kínai kereslet életben tartja a reményt: a csillagos márka értékesítési rekordot dönthet 2016-ban.

Hirdetés

Teljesítheti a lélektanilag tartott célt idén a Daimler: ha az év második felében is marad a legfontosabb márkájának termékei iránti erős kereslet, 2016-ban kétmilliónál is több autót értékesíthetnek. A Mercedes értékesítési vezetője Ola Källenius elárulta, a márka január és június között történelmének legerősebb félévét zárta. A több mint 1 millió 6 ezer eladott autó 12,1 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, írja az Automobilwoche. Csak júniusban 188 ezer 400 autót szállítottak ki vevőiknek (ez 11,1 százalékos növekedés), amivel továbbra is az örök versenytárs Audi és BMW előtt állnak.

Az első év legjobban teljesítő piaci ezúttal is a kínai volt, ahol a tavalyi adat harmadával, összesen 220 ezerre nőtt az eladott autók száma. Az ázsiaiak főleg a helyben készült, hosszított C-osztályt, és a GLC modellt vitték. A gyártó az európai vevőkre sem panaszkodhat, az öreg kontinensen a 13,3 százalékos növekedés során 444 ezernél is több kocsi fogyott. Az amerikai piac ezzel szemben stagnált, ám a németek abban bíznak, az új E-osztálynak köszönhetően az év második felében az itteni kereskedők is zöld számokról adnak majd jelentést.

A városi terepjárók sikere továbbra is töretlen, az eladott kocsik harmada ebből a szegmensből kerül ki.

Kiemelt Partnereink