Gyártók Elektromos francia kisautó: dupláz a Zoe

Elektromos francia kisautó: dupláz a Zoe

autopro.hu/B.B. | 2016.09.30 12:00

Elektromos francia kisautó: dupláz a Zoe

A Renault sem érkezik üres kézzel a Párizsi Autószalonra, legújabb bejelentésük szerint megkétszerezik elektromos modelljük hatótávolságát. Hasonlót várnak a piaci kereslettől is.

Hirdetés

A franciák sem maradnak le a hétköznapokban egyre használhatóbb elektromos modellek fejlesztése terén: a Renault Zoe mostantól 400 kilométeres hatótávolságot biztosít, írja az Automobilwoche. Ezzel az értékkel a franciák terméke megfontolandó alternatívává növekedhet a villanyautó vásárlását tervezők körében. A gyártó közlését persze (a többi elektromos kocsihoz hasonlóan) érdemes óvatosan kezelni: a 400 kilométer valós körülmények között jó eséllyel háromszázra apad.

Az mindenesetre pozitív, hogy az cellák izmosodása csupán 22 kilogramm plusz súlyt jelent a kis kocsinak. A nagyobb hatótáv természetesen nincs ingyen, a leendő vevőknek 2500 euróval (750 ezer forinttal) kell többet a szalonokban hagyniuk.

A Renault a Zoeval a Nissan Leafet szeretné megszorongatni, a franciák azt remélik, hogy a hatótáv növelésére sokan felfigyelnek majd, és jelentősen több Zoe fogy majd. A modellből egyébként nemrég adták el a százezredik példányt.

Kiemelt Partnereink