Gyártók Elektromos autóval száll be a fociba a Nissan

Elektromos autóval száll be a fociba a Nissan

autopro.hu | 2014.08.28 15:30

Elektromos autóval száll be a fociba a Nissan

A Nissan teljesen elektromos járműveket biztosít az UEFA hivatalos flottája számára. A flottával a küldöttek, partnerek és tisztségviselők szállítását oldják meg Monacóban, ahol csütörtökön a Grimaldi Forum kongresszusi központban sor kerül a 2014/15-ös UEFA Bajnokok Ligája csoportköreinek sorsolására.

Hirdetés

A vállalat egy teljesen elektromos meghajtású Nissan Leafet és egy újonnan bemutatott e-NV200 kishaszongépjárművet bocsátott a szervezet rendelkezésére, ezen kívül Nissan Qashqai és X-Trail crossoverekkel, valamint GT-R sportkocsival segíti a szervezet munkáját.

A felajánlásnak köszönhetően az UEFA most először használ elektromos járműveket a hivatalos szállítási feladatok ellátására, ami nagyszerűen beleillik a fenntartható mobilitást népszerűsítő Monaco arculatába. Monaco a világ egyik legnagyobb kiterjedésű infrastruktúráját kínálja az elektromos járművek számára: a hercegségben az egy négyzetméterre jutó elektromos töltőpontok száma nagyobb, mint a világ bármely más országában vagy területén.

A környezetkímélő járművekről és megújuló energiákról szóló EVER konferenciának minden évben otthont adó város élen jár az elektromos járművek népszerűsítésében. A hercegség területén 24 helyszínen összesen 287 töltőpont található, vagyis átlagosan 400 méterenként egy-egy töltőpont várja az autósokat. A sorsolás helyszínéül szolgáló Grimaldi Forum mellett is található két gyorstöltő, így a központ az intenzív személyszállítási feladatoknak kitett elektromos járművek szempontjából is ideálisnak tekinthető.

– Úgy gondoljuk, hogy a zéró-emissziós járművek jelentik a végleges megoldást a jövő fenntartható mobilitásában, ezért a vállalat elkötelezte magát az elektromos járműtechnológiák iránt – mondta Jean-Pierre Diernaz, a Nissan Europe elektromos járművekért felelős igazgatója.

A Nissan Leaf minden idők legnagyobb darabszámban értékesített elektromos járműve. 2010-es bemutatásakor volt az első nagy sorozatban gyártott 100 százalékban elektromos családi autó. Értékesítése tavaly rekordot döntött: a modellből 25 százalékkal többet adtak el, mint az értékesítési rangsor második helyén álló elektromos autóból. Világszerte immár 130 ezer, az európai utakon pedig 26 ezer Leaf közlekedik, ezzel a modell számos európai országban, például Spanyolországban, Olaszországban, Dániában, Svédországban, Finnországban, Norvégiában, Belgiumban és az Egyesült Királyságban is piacvezető szerepet tölt be.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink