Gyártók Együtt erősebbek: összefogott a két japán OEM

Együtt erősebbek: összefogott a két japán OEM

autopro.hu/P.M. | 2017.02.09 15:01

Együtt erősebbek: összefogott a két japán OEM

A Toyota és a Suzuki megállapodásának célja, hogy több területen történő jövőbeli együttműködésükkel választ adjanak a gépjárműközpontú társadalom kihívásaira, valamint elősegítsék a folyamatosan fenntartható fejlődést. A két vállalat a környezetvédelem, a biztonság, az informatika, valamint a termékek és az alkatrészek közös szállítása terén tervez együttműködést.

Hirdetés

2016. október 12-én jelentették be, hogy kölcsönösen feltérképezik üzleti partnerségre irányuló elképzeléseiket. A két vállalat azóta megosztotta egymással tapasztalatait, és a tisztességes, szabad verseny fenntartását szem előtt tartva, tárgyalásokat folytatnak az együttműködés lehetséges területeire vonatkozóan.

Közös cél, hogy a partneri viszony mielőbb létrejöjjön és megvalósulhasson az együttműködés az adott területeken, ezért rövid időn belül végrehajtási kerettervet készítenek.

– Októberi közös sajtótájékoztatónkon mélyen egyetértettem Osamu Suzuki elnök szavaival, miszerint egy vállalat irányítása során újabb és újabb kihívásokkal kell szembenéznünk, és mindeközben a vállalatnak a társadalom javát kell szolgálnia. Üzenete nagy hatást gyakorolt rám és úgy éreztem, ez valójában felhívás arra, hogy belevágjunk. Mindkét vállalat Enshu térségéből – Shizuoka tartomány nyugati részéről v származik, és teljes mértékben magáénak vallja a Vágjunk bele! mottó szellemiségét. Együttműködésünk célja, hogy a világon minden ember és a jövő társadalma is megtapasztalhassa a mobilitás örömét. Igazán hálás vagyok, hogy egy olyan vállalattal működhetünk együtt, mint a Suzuki, amelyet minden tekintetben a kihívás szelleme hajt előre. A Toyota bizonyára sokat fog tanulni tőlük – fejtette ki a Toyota elnöke, Akio Toyoda.

– Bár az egyeztetéseket a fejlett technológiákkal kapcsolatban a Suzuki kezdeményezte, az Akio Toyoda elnök vezette Toyota töretlen lelkesedést tanúsított a partnerségről folytatott tárgyalások során. Szívből hálás vagyok a pozitív hozzáállásukért. A Toyota lelkesedését látva a Suzuki is hasonló elkötelezettséggel vett részt a tárgyalásokon, így mostanra eljutottunk odáig, hogy megkezdhetjük a tényleges együttműködéshez szükséges kapcsolat kialakítását. Mindent meg szeretnék tenni azért, hogy olyan eredményeket mutathassunk fel, amelyek meggyőzik a Toyotát a Suzukival folytatott együttműködés eredményességéről – tette hozzá Osamu Suzuki, a Suzuki elnöke elmondta.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink