Gyártók Egyik legnépszerűbb modelljét hívja vissza a Ford

Egyik legnépszerűbb modelljét hívja vissza a Ford

autopro.hu/B.B. | 2016.09.30 06:30

Egyik legnépszerűbb modelljét hívja vissza a Ford

A Focus több tízezer példányának lehet szoftverhibás a zárszerkezete, a Németországban gyártott egyes RS változatok is indulhatnak a műhelybe.

Hirdetés

Szoftverhibát fedezett fel a Ford a manuális váltóval szerelt Focus modellekben, írja az autonews.com. Egyes, 2013 és 2016 között Michiganban államban, illetve 2012 és 2016 között a németországi Saarlouisban található összeszerelő üzemben készült ferdehátú Focusokból összesen 64 ezret várnak a szervizek.

A visszahívás oka egy szoftverhiba, ami miatt 6 kilométer per órás sebesség alatt a sofőr akarata ellenére is kinyílhat a csomagtérajtó. A kényszerszervizelésre leginkább az USA útjain futó kocsik esetében lesz szükség, de pár ezer kanadai tulajdonos is visszahívásról szóló levélre számíthat.

A gyártó nem tud a hiba miatt történt balesetről. A javítás során egy ingyenes és gyors szoftverfrissítéssel szüntetik meg a rendellenességet.

A Focusokon felül a gyártó 887 darab Transit Connectet is visszahív. A néhány száz furgon esetében a panorámatető rögzítése nem megfelelő, a problémát az alkatrész cseréjével hárítják majd el.

Kiemelt Partnereink