Gyártók Dél-amerikai fellendülésre készül a Toyota

Dél-amerikai fellendülésre készül a Toyota

autopro.hu/B.B. | 2016.08.29 13:22

Dél-amerikai fellendülésre készül a Toyota

A japánok a kutatási, tervezési és gyártási kapacitásokat is bővítik a földrészen, hogy elsőként reagálhassanak, amikor magához tér a helyi piac.

Hirdetés

Több beruházást is végez egyszerre a Toyota Dél-Amerikában: Brazíliában több mint 14 millió dollárból egy 1962-ben épült gyár hatékonyságát javították, emellett átadtak egy új kutatási, valamint egy design központot is. Utóbbi a gyártó első hasonló létesítménye Latin-Amerikában, ennek segítségével még jobban a helyi igényeknek megfelelően tudják alakítani modellpalettájukat, írja az autonews.com.

A párhuzamos fejlesztések azt a célt szolgálják, hogy a Toyota a térségben szintén jelen lévő Ford, GM, VW és Fiat márkák előtt tudjon reagálni a helyi gazdasági helyzet javulásával kezdődő keresletnövekedésre – merthogy a japánok szerint már közel van a dél-amerikai országokat érintő visszaesés vége. Ennek megfelelően az újonnan létesített központok feladata lesz a trendfordulás után az új termékeket, a beszerzési és ellátási láncot érintő feladatok megoldása, a tartozékfejlesztés és a minőségbiztosítás is.

A közelmúlt adataiból ugyanakkor nem látszik, hogy a japánok mitől ilyen pozitívak, hiszen az elmúlt tíz év során 2016 első hat hónapjában volt a legalacsonyabb az értékesített új gépjárművek száma. A PwC előrejelzése szerint az év második felében folytatódik a zsugorodás, 2017-től azonban már megforduló trendeknek örülhetnek az autógyártók.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink