Gyártók Dél-Koreát is letarolná a Tesla

Dél-Koreát is letarolná a Tesla

autopro.hu/B.B. | 2016.06.21 10:25

Dél-Koreát is letarolná a Tesla

Elon Musk cége felismerhette az ország fizetőképes keresletét, egyben a Hyundainak és a Kiának is konkurenciát állítana.

Hirdetés

Grandiózus fejlesztési tervekről számolt be nemrég a Hyundai és a Kia. A dél-koreai gyártók nem csak az elektromos autók hatótávolságát fejlesztik, de több tucatnyi alternatív meghajtású járművet is piacra dobnának a következő években. A bejelentés híre minden bizonnyal a Teslához is eljutott, akik máris megkezdték pozícióik kiépítését az ázsiai országban.

A Tesla első körben négy értékesítési és mérnöki állást hirdetett meg Dél-Koreában, írja az Automotive News. A gyártó egy szöuli iroda létrehozását is tervezi, további részleteket azonban nem árult el. A nyitás bizonyítéka az is, hogy néhány hónappal ezelőtt az ország lakosai már a Model 3-ra is adhattak le előrendeléseket.

A több mint ötvenmillió lakosú Dél-Koreában jelenleg 21 millió jármű fut az utakon, azonban ezeknek egyelőre kevesebb, mint egy százaléka működik elektromos hajtással. Arányuk bővülésével mégis számolni kell, a helyi autógyártók fejlesztései és a Tesla érdeklődése mellett a globálisan is erős hazai akkumulátor-beszállítók miatt is versenyképesek lehetnek a villanyautókat az országban.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink