Gyártók D-F-U - erre vezet az Audi útja

D-F-U - erre vezet az Audi útja

autopro.hu/G.I. | 2016.08.11 11:50

D-F-U - erre vezet az Audi útja

Stratégiai irányváltásra határozták el magukat a négykarikások, amelynek három pillére: digitalizáció, fenntarthatóság és urbanizáció.

Hirdetés

Münchenben vázolta fel saját menedzserei számára az Audi AG vezérkara azt az új stratégiát, amely 2025-öt jelöli meg határpontként. A következő 9 évben autógyártóból mobilitásmárkává kíván válni a vállalat, szem előtt tartva, hogy a Tesla, az Apple és a Google egyaránt folyamatosan törnek előre az Audi fő üzletágaiban.

- Soha nem volt ekkora szükség stratégiai irányváltásra. Mi pedig pontosan tudjuk, hova kell lépnünk - idézi az Audi mobil lap különkiadása Rupert Stadler vezérigazgatót.

A jövő meghódításának reményében új üzleti modellekkel egészíti majd ki hagyományos üzleti tevékenységét, előretörnek az alternatív hajtások (2025-re már ilyen modellek alkotják a kínálat gerincét), ami azonban a legszembetűnőbb, hogy az Audinál radikálisan a városi közlekedés felé fordulnak.

Nem véletlen az urbánus fókusz (U), hiszen a történelem során most először él több ember városban, mint vidéken, s a német OEM szerint a következő évtizedekben a városokban dől el az autóvásárlókért folytatott küzdelem.

Az U mellett ott az F is, a fenntarthatóság pedig nem új elem az Audi kosarában. Az alternatív hajtástechnológiák mellett innovációra, valamint egy zárt fenntarthatósági körforgás kialakítására törekszenek, amely az újrahasznosításban rejlő lehetőségek alaposabb kiaknázását is magában foglalja.

A D aligha igényel magyarázatot, hiszen egyre digitálisabbá válik a mobilitás világa. Az e téren sikeres gigacégek "szeretnék biztosítani maguknak az autó adatai fölötti rendelkezést, hogy ezzel megkaparinthassák ügyfeleinket" - teszi egyértelművé a négykarikás vállalat, hogy harc dúl, ők pedig felveszik a kesztyűt.

Még vonzóbb, intuitívabb lesz a myAudi platform, a holnap modelljeiben alapfelszereltség lesz az Audi connect szolgáltatás, a digitális átállás a folyamatokat is felgyorsítja majd.

Az Audi mindezek tetejébe az ígéri, hogy intelligens rendszerek segítségével azonosítják majd a vásárlók egyedi elvárásait.

Bár nagy meglepetést nem tartalmaznak ezek az irányelvek, érdekes lesz figyelemmel követni a megvalósulásukat.

Kiemelt Partnereink