Gyártók Csillagászati összegeket kapnak a Ford igazgatói

Csillagászati összegeket kapnak a Ford igazgatói

autopro.hu | 2016.03.22 14:32

Csillagászati összegeket kapnak a Ford igazgatói

A tavalyi adatok szerint a gyártó első embere 2015-ben átszámítva több mint 5 milliárd forintot vihetett haza.

Hirdetés

Szép summával gyarapíthatta vagyonát Mark Fields, a Ford Motor Co. elnök-vezérigazgatója: első teljes, vezérigazgatóként a vállalatnál töltött éve alatt összesen 18,6 millió dollárt (5,1 milliárd forintot) kapott a vállalattól. Az összeg a fizetésből, a prémiumból, illetve a teljesítményarányos jutalomból áll össze.

A Ford legfontosabb öt felső vezetőjének 2015-ben összesen 49,2 millió dollárt (13,5 milliárd forintot) utaltak. Bill Ford ügyvezető elnök 12,9 millió dollárt (3,5 milliárd forintot), Joe Hinrichs, a cég észak-amerikai egységének vezére pedig 6,4 millió dollárt (közel 1,8 milliárd forintot) kapott elismerésül tavalyi munkájáért. A vállalat európai kirendeltségének feje, Jim Farley, illetve a pénzügyi igazgató, Bob Shanks is valamivel több, mint másfél-másfél milliárd forintnak megfelelő tengerentúli fizetőeszközzel gyarapodott 2015-ben.

Tavaly a Ford Motor Co. működési eredménye 10,8 milliárd, adózott eredménye pedig 7,4 milliárd dollár volt. A prémiumok nem csak a vezetőség fizetését emelték meg jelentősen: az Automotive News szerint a Ford-alkalmazottak egy nagyobb csoportja 9300 dollár (2 és fél millió forint) alapbér feletti juttatással gazdagodott.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink