Gyártók Csak túlórával bírja a termelést az esztergomi Suzuki

Csak túlórával bírja a termelést az esztergomi Suzuki

Pardavi Mariann | 2016.07.22 08:35

Csak túlórával bírja a termelést az esztergomi Suzuki

Sokkal népszerűbb a Vitara, mint azt korábban gondolta a gyár: erre az évre 190 ezer legyártott darabbal számoltak, de várhatóan közel 210 ezerrel zárják az évet.

Hirdetés

Ruska Viktória, Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője azt közölte, idén nyáron augusztus 8. és 22. közé esik a leállás, hogy a szokásos gépkarbantartási munkákat el tudják végezni.

– Feszített a munkatempó, nagyon keresett modell a Vitara. Mi szállítjuk Észak-Afrikába, a Karib-térségbe és Japánba is a modellt, összesen 102 országba exportálunk. Európában kizárólagos gyártók vagyunk: ez egyfajta privilégium, de kötelezettség is.

A fokozott termelést a gyár hosszított műszakokkal és szombati munkanapokkal oldja meg. A kommunikációs szakember hozzátette: nem egyszerű a dolgozók munkával töltött szabadidejét kárpótolni, de túlórapénzzel igyekeznek kompenzálni a munkatársak fáradozását.

Korábban felmerült, hogy az Esztergomban készült SX4 S-Cross modell oldallégzsákjával akadhatnak problémák. Erre reagálva Ruska Viktória elmondta, a visszahívással kapcsolatos munka nem érinti a fokozott termelést.

Kiemelt Partnereink