Gyártók Búcsúzik az egyik legolcsóbb Tesla

Búcsúzik az egyik legolcsóbb Tesla

autopro.hu/B.B. | 2017.07.28 09:30

Búcsúzik az egyik legolcsóbb Tesla

Az új, elektromos népautónak szánt típus érkezésével a gyártó újrapozícionálja a Model S-t, így hamarosan eltűnik a katalógusból annak legolcsóbb verziója. Két részre szakadhat a modellkínálata.

Hirdetés

Drágább lesz a Tesla Model S átlagos katalógusára, hiszen a gyártó bejelentette, megszünteti a típus alapmodelljének értékesítését. Az, hogy ez a változat valaha is olcsónak számított-e egyáltalán, mindenki döntse el maga: a 75 kilowattórás akkumulátorral felszerelt gépért bő húszmillió forintnál is többet kértek.

A Model S 75 hatótávolsága 480 kilométer volt, a százas tempót pedig 4,6 másodperc alatt érte el. A továbbra is a kínálatban maradó többi Model S értelemszerűen ezeknél jobb paraméterekkel rendelkezik, így a modellválaszték szűkítésével alighanem a típus újrapozícionálása a cél. Míg a hamarosan érkező, jóval olcsóbb, már-már elektromos népautónak szánt Model 3-mal a Tesla a szélesebb piacok felé nyit, addig a Model S-t szeretné megőrizni a tehetősebb vásárlókat megcélozni képes terméknek.

Persze az sem utolsó szempont, hogy a vevők drágább típusok felé terelése a gyártó kasszájának is jót tesz. Aki még viszonylag kedvezőbb áron szeretne Model S-hez jutni, jobban teszi, ha siet. A végleges piaci kivezetés időpontja még nem ismert, de az igen, hogy az olcsó gép pár hónapon belül biztosan végleg nyugdíjba vonul.

Kiemelt Partnereink