Gyártók Az idén 25 éves MX-5-tel gurult a Mazda Goodwoodba

Az idén 25 éves MX-5-tel gurult a Mazda Goodwoodba

autopro.hu | 2014.06.29 15:38

Az idén 25 éves MX-5-tel gurult a Mazda Goodwoodba

A Mazda a június 26-29-ig tartó, goodwood-i Festival of Speed esemény keretében leplezte le ikonikus roadsterének huszonötödik évfordulós limitált változatát.

Hirdetés

A márka még sosem képviseltette a fesztiválon magát ilyen erősen: idén egy, a legfrissebb skyactiv-modelleket és technológiát bemutató standdal, illetve egy speciális, a Goodwood Házhoz közeli Mazda MX-5 installációval is megjelent. Utóbbival az MX-5 huszonötödik évfordulója előtt tiszteleg, és a jubileumi modell leleplezése is itt történik. Az augusztustól elérhető, a kétliteres Roadster Coupé alapjaira készült, limitált szériából 750 sorszámozott darab az Egyesült Királyság vásárlóit célozza.

A stand bemutatta a Genfben már leleplezett B-kategóriás kisautó-tanulmányt, a Mazda Hazumit, mely az új Mazda2 előfutára, az új generációs Mazda3-at, mely kiemelkedő értékesítési sikereket ér el, a Mazda6-ot, a CX-5-öt és számos alkatrészt, melyek együttesen a skyactiv-technológiát alkotják.

A Mazda speciális MX-5 standja felvonultat néhány magántulajdonban lévő, korábbi generációkat képviselő modellt, a tizedik és huszadik évfordulóra készült limitált változatokat, a California, Le Mans, Sport Black és Sport Grafit speciális verziókat, a Mazda MX-5 GT4-es versenyautót, illetve az új MX-5 futóművét és hajtásláncát. A standon olyan autókat is kiállítanak, amelyek inspirálták az eredeti, 1989-ben megjelenő sportautó dizájnját: például a Lotus Elant, vagy az MG Midgetet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink