Gyártók Az autóipar már a McDonald’s-tól is elszívja a munkaerőt

Az autóipar már a McDonald’s-tól is elszívja a munkaerőt

autopro.hu/B.B. | 2016.12.02 12:09

Az autóipar már a McDonald’s-tól is elszívja a munkaerőt

A gyorsétterem-hálózattól érkezik a Volvo új IT-vezetője: Atif Rafik előző munkahelyén alaposan felturbózta a cég digitális szolgáltatásait.

Hirdetés

Igazán kreatív vezetőre talált a Volvo, legalábbis erre utal, hogy az autógyártó új IT-vezetője a vendéglátóiparból érkezik. A 43 éves Atif Rafik korábban egy McDonald’s-kötelékbe tartozó vállalkozást vezetett, ahol többek között jelentős teszteket kezdett az okostelefonos rendelési és fizetési szolgáltatások terén, sőt kiterjesztett valóságon alapuló játékot is fejlesztésével is foglalkozott.

Az étteremhálózat előtt az Amazont és a Yahoo-t is megjárt szakembertől most a svéd autógyártó azt reméli, proaktivitásával tovább javíthatja a Volvo és fogyasztói közti párbeszédet, legyen szó adásvételről, szervizelésről, vagy épp autós szórakoztató rendszerekről.

Az autóhasználók figyelmének lekötése azért is fontos terület lehet a jövőben, mivel a járművek egyre kevésbé szólnak a vezetésről és utazásról, helyükbe a bennük eltöltött idő minél hasznosabb eltöltése lép. A Volvo saját közlése szerint például jövőre a világ legnagyobb autonóm vezetési kísérletébe kezd.

A Volvónál egyébként igencsak mozgalmas a közelmúltban az élet, már ami a személycseréket illeti: a gyártó K+F vezetője a napokba döntött úgy, hogy inkább az Audihoz igazol, de szeptemberben a gyártási és logisztikai terület feje, Lars Wrebo is a távozás mellett döntött.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink