Gyártók Az árfolyam-ingadozások miatt mégis a Toyota lehet a világ vezető autógyártója

Az árfolyam-ingadozások miatt mégis a Toyota lehet a világ vezető autógyártója

autopro.hu/R.M. | 2017.02.07 14:49

Az árfolyam-ingadozások miatt mégis a Toyota lehet a világ vezető autógyártója

A jen jelentősen gyengült az amerikai dollárral szemben, ez pedig azt okozza, hogy a tavalyi profit összeg jóval többet mutat majd a japán valutában. Ez a különbség pedig pont elég lenne ahhoz, hogy az így megnövekedett összeggel a Toyota letaszítsa a Volkswagent közelmúltban megszerzett trónjáról.

Hirdetés

A Toyota arra számít, hogy az árfolyam-ingadozás jelentősen javít majd a 2016-os évi teljes profitján. Szám szerint úgy gondolják, hogy az eddig kalkulált 1,55 billió jen (12.1 milliárd dollár) helyett 1,7 billióval (15,1 milliárd dollár) zárhatják majd a tavalyi évet. Ezzel az összeggel pedig már a japán vállalat válna a világ legjobb eladásokat produkáló autógyártójává, mely címet a korábbi adatok alapján jelenleg a Volkswagen birtokol - írta meg a bbc.com.

Ha össze is jön a kívánt érték, még mindig bőven a tavalyi rekord alatt maradnak majd, akkor ugyanis 2.1 billió jent keresett a Toyota. További érdekesség, hogy a japán autógyártó legjelentősebb piaca az amerikai, itt viszont semmi sem érződne az állítólagos nagyobb éves eredményből, csak ha azt a tengerentúlon átváltják a japán valutára.

Kiemelt Partnereink