Gyártók Az Opelnek 2020-ra nyereségesnek kell lennie a PSA konszern vezérigazgatója szerint

Az Opelnek 2020-ra nyereségesnek kell lennie a PSA konszern vezérigazgatója szerint

MTI | 2017.06.12 14:10

Az Opelnek 2020-ra nyereségesnek kell lennie a PSA konszern vezérigazgatója szerint

A PSA konszern gyors ütemben, legkésőbb 2020-ig nyereségessé kívánja tenni az Opelt az átvétel után - mondta Carlos Tavares, a PSA konszern vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hétfői számában megjelent interjúban.

Hirdetés

Közölte: a nyereségességhez vezető üzleti tervet az Opel vezetőségének az átvételt követő száz napon belül be kell majd nyújtania és érvénybe kell léptetnie. A FAZ értesülése szerint ennek szeptember 12-ig, a Frankfurti Autószalon kezdetéig meg kell történnie.

Tavares az interjúban hangsúlyozta, hogy a meglévő vezetőséggel tervezi folytatni az Opel irányítását. "Minden vezető munkatársra számítok, hogy velem tartson az előttünk álló úton. Azt azonban tudniuk kell, hogy semmi nem mehet úgy tovább, ahogy eddig" - fogalmazott.

Karl-Thomas Neumann, az Opel vezérigazgatójának állítólagos távozási terveire utalva úgy fogalmazott, hogy "mindenkinek meg kell hoznia saját személyes döntését".

Az Opelnek németnek kell maradnia amennyire csak lehet, hogy kiegészíthesse a konszern többi márkáját - jelentette ki Carlos Tavares.

Kiemelt Partnereink