Gyártók Az MTSZSZ bérmegállapodást kötött a kecskeméti Mercedes gyárral

Az MTSZSZ bérmegállapodást kötött a kecskeméti Mercedes gyárral

autopro.hu/W.A. | 2016.11.14 14:30

Az MTSZSZ bérmegállapodást kötött a kecskeméti Mercedes gyárral

Az öt éve Kecskeméten működő gyárban, ahol a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete egy éve végzi érdekvédelmi tevékenységét, most sikerült először írásos megállapodást kötni, amely jelentős, mintegy 20%-os jövedelemnövekedést eredményez két év alatt a munkavállalóknak- tájékoztatta portálunkat a szervezet.

Hirdetés

A korábbi években csupán 4-6%-os emelések voltak.

Az MTSZSZ kidolgozott stratégiával és szakmai számításokkal alátámasztott állásponttal képviselte a dolgozók érdekeit. Ennek eredményeként az MTSZSZ két évre szóló, kiszámítható bérfelzárkóztató megállapodást írt alá a Mercedes gyár vezetőivel, amely több elemből áll. Összességében a gyártósori munkavállalók bére 2017-ben 12%-kal (200 ezer forintnál kevesebb nem lehet), míg 2018-ban további 7 %-kal emelkedik, az emelt alapbért tovább növelik a bérpótlékok.

Emellett jelentősen emelkedik valamennyi juttatásuk, mint például a jelenléti bónusz 2,5%-kal, célprémium (30-20 ezer forint), cafeteria (10-10 ezer forint). Mindezt figyelembe véve a jövedelemnövekedés átlagosan a 20%-ot is eléri. Járulékcsökkentés esetén, az ebből eredő megtakarításról az MTSZSZ további tárgyalásokat folytat a munkáltatóval, a további jövedelem emelés mértékéről - áll a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének közleményében.

A tárgyalások a Vasas Szakszervezettel együtt folytak, ám, ahogy azt a múlt héten megírtuk, a Vasas nem állapodott meg a céggel, hanem sztrájkbizottság alakításába kezdett.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink