Gyártók Az FCA jár rosszul a Samsung felrobbanó telefonjai miatt

Az FCA jár rosszul a Samsung felrobbanó telefonjai miatt

autopro.hu/B.B. | 2016.10.14 06:30

Az FCA jár rosszul a Samsung felrobbanó telefonjai miatt

Ki mondta, hogy egy okostelefonok gyártásával kapcsolatos hibának nem lehet autóipari következménye?

Hirdetés

Pillanatok alatt söpört végig az interneten a hír, hogy október 11-én a Samsung leállította az alig pár hónapja piacra dobott csúcskategóriás Galaxy Note 7 okostelefon gyártását. Az már most biztos, hogy a dél-koreai techcég a mobil kigyulladása miatt dollármilliárdokat bukik, ahogy az is, hogy az esetnek autóipari vonatkozása is van. A Samsung Electronics ugyanis megszakította az FCA-val a partneri viszony kialakításáról szóló tárgyalásokat, mondván, kapacitásait inkább a cég hírnevén a Note 7 miatt esett csorba köszörülésére fordítja.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Fiat Chrysler Automobiles az eladósorba került Magneti Marelli felhasználásával épített volna ki partneri, sőt stratégiai kapcsolatot a Samsunggal. Ha az üzlet megvalósult volna, ez lett volna az ázsiai cég eddigi legnagyobb Dél-Koreán kívüli felvásárlása. A nevüket elhallgató forrásokra hivatkozó Automotive News szerint most az ez ügyben zajló tárgyalásokat függesztette fel a Samsung. A sajtóértesüléseket egyik cég sem kívánta kommentálni.

A mobiltelefonok piacán viszonylag ritkán fordul elő, hogy egy épphogy kifejlesztett termék árusítását megszüntetik. A Samsung esetét súlyosbítja, hogy a termékpaletta legerősebb, részben épp a karácsonyi időszakra időzített telefonjáról van szó. Bár a dél-koreai cégnek van akkora pénzügyi tartaléka, hogy hosszú távon különösebben meg se érezze az esetet, a Magneti Marelli felvásárlása most valószínűleg jócskán hátracsúszott a cégvezetők teendőinek listáján.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink