Gyártók Az Accord Hybridet küldi elővédnek a Honda

Az Accord Hybridet küldi elővédnek a Honda

autopro.hu/B.B. | 2016.07.19 15:03

Az Accord Hybridet küldi elővédnek a Honda

A 2017-es modell a japánok alternatív meghajtással kapcsolatos jövőképét demonstrálja, a gyártó ennek megfelelően nem is kicsit bízik a kocsi sikerében.

Hirdetés

A Honda az Accord Hybriddel kezdi meg az környezetbarát modelljeinek piaci offenzíváját – lényegében ez derült ki egy múlt heti sajtórendezvényen, melyről az autonews.com számol be. A gyártó egy újabb pillért építene ki, mely a hibridek- a plug-in hibridek, a teljesen elektromos és az üzemanyagcellás autók kínálatának bővítését jelentené.

A márka már régebb óta kínál zöld autókat (Insight, CR-Z), ám a Toyotához képest alig veszik környezetkímélőbb autóit. A gyártó ennek okát az elmúlt évtizedben a Hondával kapcsolatban kialakult rossz megítéléssel magyarázzák; éppen ezért szeretnék javítani a dizájnt és a technológiát egyaránt.

A gyártó most azonban elérkezettnek látja az időt, hogy learassa fejlesztéseinek gyümölcsét, melyeket több versenytársához képest korábban megkezdtek. Abban bíznak, hogy az emisszióval és fogyasztással kapcsolatos nemzetállami szigorítások az ő malmukra hajthatja a vizet.

Az Accord Hybrid 2 literes benzinmotorjához kapcsolódik egy kisebb elektromos is, melynek köszönhetően a gyártó szerint a fogyasztás városban sem kúszik 5,6 liter fölé száz kilométerre vetítve. A Honda célja, hogy az olcsó olajárak és a fizetőképes vásárlók komoly részét elhalászó SUV-ok ellenére csak az USÁ-ban évente harmincezer példányt értékesítsen. Ez mind az elődmodellhez eladási adataihoz képest, mind a márka életében erős pozitív visszajelzés lenne, így a japánok még magabiztosabban küldhetnék piacra az Accordot követő Clarityt.

Kiemelt Partnereink