Gyártók Ambíció: a Tatával vagy nélküle, de élre állna a Skoda

Ambíció: a Tatával vagy nélküle, de élre állna a Skoda

autopro.hu/B.B. | 2017.08.22 11:39

Ambíció: a Tatával vagy nélküle, de élre állna a Skoda

Továbbra is a feltörekvő piacokra fókuszál a cseh márka, a VW-leány tucatnyi ötlettel készül az indiai autópiacra lépésre. Ha az megvan, újabb kontinens kerül majd a célkeresztbe.

Hirdetés

2020-ban piacra dobná a Skoda azt az olcsó modellt, mellyel esélye lehet betörni az indiaihoz hasonló feltörekvő autópiacokra, írja az Automotive News Europe. Thomas Sedran, a VW-csoport stratégiai vezetője azt követően erősítette ismét meg a Skoda ambiciózus terveit, hogy pár hete kiderült: zátonyra futott a Tata Motors és a VW-csoport kooperációja, mely többek között az európaiak indiai erősödését szolgálta volna.

A beszámoló szerint a Skodánál egy olcsó autó megalkotásához és sorozatgyártásához szükséges „ötletek sorát” halmozták fel, melyek később egy esetleges brazíliai vagy iráni expanzióhoz is jól jöhetnek.

A márciusban hosszútávú együttműködési megállapodást kötő Tata és VW közös munkája nem tartott sokáig, közeledésük főleg anyagi szinergiákkal kapcsolatos nézeteltérések miatt akadt meg. A duó közti közvetítésben nagy szerepet kapott volna a Skoda.

Ez is jól mutatja, hogy a VW-konszern egy esetleges újrapozícionálással továbbra is keresi a Skoda helyét, amire a részleges kínálatátfedések miatt lenne szükség. A múltban már a márka USA-beli megjelenésének gondolata is felmerült, most viszont – egyelőre – úgy látszik, a csehek feladata a nagy potenciállal bíró, még robbanás előtt álló piacok letarolása lehet.

Kiemelt Partnereink