Gyártók Alig jöttek ki a gyárból, mehetnek szervizbe a Hondák

Alig jöttek ki a gyárból, mehetnek szervizbe a Hondák

autopro.hu | 2016.02.24 11:37

Alig jöttek ki a gyárból, mehetnek szervizbe a Hondák

A 2016-ban gyártott egyes Civic modellek értékesítésének ideiglenes leállítását és a már kiszállított autók visszahívását tervezi a Honda Amerikában.

Hirdetés

Az autó egyes változatainál motorhiba léphet fel, a dugattyúk rossz beállítása miatt akár a motor is megsérülhet. A probléma sajtóértesülések szerint 34 ezer autó érint.

Az Amerikában az év autója címet elnyerő új Civic problémája komoly kihívást jelenthet a Honda számára: bár a hiba viszonylag kevés autót érint, amennyiben nem sikerül gyorsan orvosolni, veszélybe kerülhet a modell népszerűsége a kontinensen. Az utóbbi években a CR-V és az Accord mellé a Civic is felzárkózott, hiszen ebből a modellből is egymilliónál több fogyott a tengerentúlon, írja az Automotive News.

Az értékesítések szüneteltetése addig tart, amíg minden érintett autót megvizsgálnak, és szükség esetén megjavítanak. A folyamatot nehezítheti, hogy pótalkatrészek egyelőre még nem állnak rendelkezésre, így azok, akik már hozzájutottak autójukhoz, csak március közepén értesíthetik a további teendőkről.

Kiemelt Partnereink