Gyártók A rossz közbiztonság miatt csilingel a Scania kasszája

A rossz közbiztonság miatt csilingel a Scania kasszája

autopro.hu/B.B. | 2016.06.22 09:22

A rossz közbiztonság miatt csilingel a Scania kasszája

Főleg Dél-Amerikában egyre nagyobb a kereslet a gyártó páncélozott teherautója iránt.

Hirdetés

Szerencsére Európában nem ez a jellemző, de van olyan ország, ahol kevésbé egyértelmű, vajon célba ér-e épségben egy adott szállítmány. A kevésbé biztonságos országokban másfajta fogyasztói igények keletkeznek, amire a Scaniának is van válasza, számol be a kamionhirek.hu.

Mivel Brazíliában 2014-ben 17 és félezer esetben lopták el részben vagy egészben a rakományt (2010-hez képest ez 42 százalékos növekedés), a teherautó-gyártótól egyre több páncélozott gépet vásárolnak a helyi szállítmányozók. A járművek biztonsági szintjének növelése főleg az értékesebb áruk esetében jellemző (műkincsek, elektronikai cikkek, vagy akár cigaretta), az évi 250 millió euró kárt okozó rablások és lopások miatt a páncélautós fuvarok száma 59 százalékkal nőtt.

A Prosegur, mely 1981 óta foglalkozik fuvarozással, 2011 óta építi páncélautó-flottáját, ami most újabb négy darab speciális kialakítású Scania P310-essel bővült. A páncélzat többletsúlya miatt légrugózást kapott a jármű, sőt, elő tengelyét a vetélytársaknál még nagyobb mértékben, 7,1 tonnával lehet terhelni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink