Gyártók A jövőbe mutat: ezt tudja majd az első elektromos Porsche

A jövőbe mutat: ezt tudja majd az első elektromos Porsche

autopro.hu/R.M. | 2017.04.11 10:02

A jövőbe mutat: ezt tudja majd az első elektromos Porsche

A német autógyártó 2020-ra tervezi piacra dobni a prémium kategóriás elektromos modelljét, a Mission E-t. Lássuk mit tudunk eddig az autóról!

Hirdetés

A Mission E két motorral, összkerékmeghajtással érkezik majd, mindezzel 600 lóerős teljesítményt biztosítva. Az autó számára az áramot egy lítium-ion akkumulátor szolgáltatja, amely a jármű alját teljesen lefedi majd, így elosztva a tömeget. Emellett pedig akár vezeték nélkül is tölthetjük majd a Mission E-t, elég lesz az autóval egy ilyen különleges panel fölé leparkolnunk, bár egyelőre ehhez még hiányzik a kiépített infrastruktúra. A feltöltés gyorsabb lesz, mint bármelyik eddigi elektromos autónál, a cég szerint 80 százalékra 15 perc alatt tölthetjük fel, mindez pedig 400 kilométerre lesz elég. A teljes feltöltés 500 kilométeres hatótávot biztosít majd.

A maximum sebesség az elektromos motor jelenlegi korlátai miatt 240 km/h lesz, az autó 3,5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra.

Az elektromos Porsche négyszemélyes lesz, 5 ajtós megoldásban, az oldalsó ajtók egymással szemben nyílnak majd, mint egy Royce Rollsnál. További érdekesség, hogy az autó nem rendelkezik majd oldalsó visszapillantó tükrökkel, ehelyett a szélvédő két szélén helyeznek el egy-egy kijelzőt, ami az autó oldalán elhelyezett kamerák képét adja le. A Porsche műszerfala a sofőr szemmozgását is figyeli majd, és az alapján adja majd meg a szükséges információkat, hogy hova tekint - írta meg a Business Insider.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink