Gyártók A Subaru az okosabb jövő felé halad

A Subaru az okosabb jövő felé halad

autopro.hu/V.V. | 2017.06.21 13:30

A Subaru az okosabb jövő felé halad

A Subaru a nagyobb autógyártó vállalatokhoz képest lassan, de úgy tűnik, biztosan halad az elektromos jövő felé, amit mi sem bizonyít jobban, mint Eyesight rendszerük idei frissített kiadása.

Hirdetés

Miközben a főbb autógyártók az önvezető autók fejlesztésén versenyeznek, a Subaru lassabban halad, mondván, hogy járművei várhatóan kevésbé lesznek fejlettek, mint a versenytársakéi, mivel vevőiknek költségesek az autonóm funkciók.

A nagyobb vállalatok, mint a Ford vagy a General Motors gyorsan haladnak a technológiai újításokkal, és a kisebb szereplők is igyekeznek versenyben maradni, de az olyan, korlátozott kutatás-fejlesztési erőforrással rendelkező autógyártók, mint a Subaru, óvatosabban köteleződnek el az új technológiák mellett.

"Nem arra törekszünk, hogy az önvezető autókat fejlesszük, hanem, hogy biztonságosabbá tegyük járműveinket az emberek számára”- mondta a társaság egyik vezetője.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a Subaru ne haladna a fejlesztésekkel, melyre remek példa, hogy ezen a nyáron bemutatja Japánban EyeSight biztonsági rendszerének frissített verzióját, amely önvezető képességeket biztosít az autópályán, és alacsony sebességű forgalomnál egyaránt.

A Touring Assist néven forgalmazott új kamera alapú funkció automatikusan képes irányítani az autókat a kanyarokban. A rendszert kamerák segítik, amelyek nyomon követik a sávjelzőket, valamint a kocsit. Az aktuális generációs EyeSight rendszer tehát már lehetővé teszi a korlátozott önvezetést, de csak 60-100 km / h sebesség között működik. Az idei frissítés egyébként kiterjeszti az EyeSight láthatóságát, így 60 km/h alatt is fog tudni működni, egészen 120 km / h- ig.

Még nincs konkrét ütemterv a rendszer eljuttatására az Egyesült Államokba, de Tasuku Maruyama, a Subaru biztonsági előírásainak vezetője elmondta, reméli, hogy öt éven belül meg fog ez történni. Hozzátette,az Egyesült Államok-beli utakat néha rosszul tartják fenn, ami megnehezíti a rendszer kameráinak dolgát.

A vállalat még nem nyilatkozott a biztonsági rendszer áráról, de becslése szerint a kiegészítés több száz dollárral növeli a jármű vételárát- írta meg az autonews.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink